Dodatna podrška djeci s teškoćama u razvoju

Osim proširenja našeg stručnog tima koji će svoj rad usmjeriti na pružanje adekvatne podrške djeci s teškoćama u razvoju kao i njihovim obiteljima, od veljače sudjelujemo u projektu Razvoj inovativnih socijalnih usluga – Integrativni centar za savjetovanje i podršku. Nositelj projekta je Dječji kreativni centar DOKKICA u partnerstvu s Gradom Osijekom i našom Općinom Ernestinovo. Projektom će se provoditi terapijski rad s djecom s teškoćama u razvoju u senzornoj sobi, kao i domu obitelji, savjetovanje i edukacija roditelja o načinu i metodama poticanja razvoja djeteta, grupne radionice za roditelje, radionice inkluzije te radionice za braću i sestre djece s teškoćama u razvoju.

Stručni tim vrtića realizirao je prva zaduženja u sklopu projekta – informirani su roditelji o mogućnostima koje pruža Integrativni centar i stručnom timu Dokkice poslane su osnovne informacije o funkcioniranju djece s teškoćama u razvoju u skupini. Dogovorena je kontinuirana razmjena informacija našeg stručnog tima i stručnog tima Dokkice o napredovanju djece polaznika  vrtića uključenih u tretmane Integrativnog centra.

Stručni tim Dječjeg kreativnog centra Dokkica organizirat će niz radionica s ciljem edukacije naših odgojitelja u radu s djecom s teškoćama u razvoju.

 

Dijana Markota, dipl. pedagog

Skip to content