Uskrsne aktivnosti u Dječjem vrtiću Ogledalce Ernestinovo

Blagdan Uskrsa u našem vrtiću obilježili smo brojnim prigodnim aktivnostima u svim odgojnim skupinama. S djecom smo se aktivno pripremali za nadolazeći blagdan. Bojali smo pisanice, izrađivali zečiće , bojali koke i piliće te kroz razgovor, pjesmu i prigodne priče postupno gradili blagdansko ozračje u vrtiću. Kroz različite aktivnosti, trudili smo se djeci približiti važnost i značaj Uskrsa.

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, posjetila nas je i načelnica Općine Ernestinovo, gđa Marijana Junušić, družila se  s djecom u svim odgojnim skupinama te ih darivala igračkama i didaktikom. Djeca su nestrpljivo su otvarala kutije s igračkama i pokazivala što su dobila. Načelnica nam je rekla kako je putem srela i Uskršnjeg zeca te da uskoro dolazi i kod nas.

Tako je i bilo! I Zeko je čuo da su naša djeca bila jako dobra te je došao i družio se s njima u vrtićkom dvorištu. Organizirane su različite sportske, kreativne, likovne i matematičke aktivnosti, pjevalo se i plesalo, a svako je dijete prišapnulo zecu neke svoje male želje.

Bojanje, lijepljenje, crtanje, plesanje, pjevanje te slaganje didaktičkih slagalica prilika su da djeca prošire svoja znanja i vještine te blagdan Uskrsa dožive i osjete na njima primjeren način. Blagdanskim ozračjem i aktivnostima vezanim za njih zadovoljavamo djetetovu potrebu za slavljem i veseljem te ga činimo aktivnim članom zajednice. Uskrs je slavlje života, te u  njegovom duhu potičemo djecu, ali i odrasle uključene u život djece, na dobra djela, ljubav i dijeljenje.

Želimo vam svima sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content