U potrazi za Djedicom u Vrtnoj bajci

Bliži nam se najljepše i najčarobnije vrijeme u godini. Ovo vrijeme darivanja najuzbudljivije je za naše najmlađe. Neprestano se priča o Djedu božićnjaku, otkuda dolazi , za koliko dana stiže. Čuli smo da Djed božićnjak i njegovi pomagači stanuju blizu, u Vrtnoj bajci, pa smo ih odlučili posjetiti. Općina Ernestinovo ove nas je godine odlučila darivati posjetom  Vrtnoj bajci. Budući da je vrtna bajka udaljena od nas 20-ak km, općine Vladislavci, Šodolovci i Tordinci uključile su se u božićno darivanje i međusobno podijelile troškove prijevoza.

Dočekao nas je sam Djedica. Baka Mraz nije bila kod kuće. Otišla je sobovima kupiti mrkve, jer bez njih, kaže Djedica, ne žele vući sanjke. Nakon druženja u vilenjačkoj radionici, gdje smo saznali vilenjačke tajne, Djedica nas je odveo u čarobnu sobu gdje je uz priču, pjesmu i pucketanje vatre u kaminu, podijelio paketiće djeci. Znamo da su sva djeca dobra, no naša su djeca dobila i potvrde da se nalaze na listi dobre djece. Djedica im je rekao da ih obavezno trebaju staviti pod božićni bor.

Ne znamo točno kakva čarolija je u pitanju, ali gotovo nitko još nije otišao iz Vrtne bajke nezačaran njome… Tako je vrtna bajka začarala i nas.

  

 

Skip to content