Sigurnost u prometu

Na području Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenici za prevenciju u Dječjim vrtićem Ogledalce Ernestinovo proveli su  preventivne aktivnosti u okviru lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ i sukladno Nacionalnom programu sigurnosti u cestovnom prometu.

Djeca predškolske dobi Dječjeg vrtića Ogledalce iz Ernestinova i Laslova , informirana su kako sigurno sudjelovati u prometu kao pješaci, kao putnici u vozilu, putnici na biciklu ili kada samostalno voze bicikl.

Nakon informiranja djeca su išla u šetnju u neposrednoj okolini vrtića kojeg polaze i primjenjivala stečena znanja o sigurnom sudjelovanju u prometu.

Jedan od ciljeva preventivnog projekta je i povećanje razine svijesti i znanja roditelja o odgovornom i pravilnom odgoju njihove djece predškolske dobi u suradnji s odgajateljima i policijskim službenicima.

Sukladno navedenom cilju roditelje se informira o važnosti zajedničkog djelovanja kada se kreću u prometu sa svojom djecom na način da se pridržavaju prometnih pravila i potiču djecu na aktivno sudjelovanje u prometu s ciljem poštivanja prometnih propisa.

Ovakve aktivnosti su jedinstvena prilika da djeca budu u društvu policijskih službenika s naglaskom na prevenciji.

Skip to content