Sigurnije škole i vrtići

Dječji vrtić Ogledalce Ernestinovo uključio se u projekt Crvenog križa pod nazivom “Sigurnije škole i vrtići” s ciljem poboljšanja znanja i jačanja kompetencija djece u vrtićima o pripremi za izvanredne situacije, prvoj pomoći i doprinosu sigurnosti u vrtićima.

Prepoznavši potrebu za podizanjem svijesti djece, njihovih roditelja/skrbnika i djelatnika predškolskih ustanova o važnosti kontinuiranog stjecanja i usavršavanja znanja iz prve pomoći, Crveni križ je u sklopu projekta Sigurnije škole i vrtići razvio online platformu koja nudi različite edukativne materijale, aktivnosti i pozadinske informacije iz toga područja.

Uslijed provedbe aktivnosti Crveni križ je za svaki vrtić osigurao komplet prve pomoći.

Provedbom određenog broja predloženih edukativnih aktivnosti i prikupljenog broja bodova dobiti ćemo mogućnost osvajanja potvrde ” Siguran vrtić”.

Stoga, u svim odgojnim skupinama Dječjeg vrtića Ogledalce Ernestinovo provodimo po jednu predloženu aktivnost tjedno. Prva provedena aktivnost odnosila se na  izvanredne situacije.

Nadamo se, kako ćemo uskoro prikupiti potreban broj bodova i na naše vrtiće ponosno zalijepiti naljepnicu Naš vrtić je siguran! 

 

 

   

 

Skip to content