Reciklirajmo i pomozimo

Već duži niz godina provodi se akcija „Dajmo im da vide…“ kojom se u brojnim optikama kao i pojedinim liječničkim ordinacijama prikupljaju se stare naočale sa dioptrijom koje će se popraviti u međunarodnom centru Lionsa za prikupljanje naočala i zatim proslijediti u pojedine države u Africi gdje će  organizirati podjelu naočala liječnicima koji će ih dodijeliti potrebitim osobama.

Dječji vrtić Ogledalce Ernestinovo odlučio je sudjelovati u ovoj plemenitoj akciji te vas stoga obavještavamo da ćete sve stare naočale moći odložiti u za to predviđeno mjesto na hodniku vrtića.

Stoga vas sve pozivamo da nam ovim putem donirate stare naočale koje  više ne trebate ili su van upotrebe i učinite dobro djelo.

Ova akcija omogućit će  velikom broju djece i odraslih koji žive u siromaštvu, da se opskrbe elementarnom životnom potrebom da imaju dioptrijske naočale koji će im pomoći da bolje vide svijet oko sebe, da čitaju , školuju se i budu sretniji.

Prikupljene naočale predat ćemo na FOOZOS a bit će dostavljene u europski Lions Eye-Glass recycling centar radi očitanja dioptrije, sortiranja i slanja potrebitima u nerazvijene zemlje svijeta.

 

Skip to content