PROVODIMO DRAMSKO-SCENSKI PROGRAM U SKLOPU PROJEKTA “OBITELJSKI SKLAD KROZ PRODULJENI RAD U DV OGLEDALCE ERNESTINOVO”

Dramsko-scenski program potiče cjelovit razvoj i odgoj djeteta koje  kroz dramske igre ima mogućnost unaprijediti svoje izražajne i motoričke sposobnosti, povećati socijalnu, emocionalnu i mentalnu osviještenost i razvijati fluentnost govora, samopoštovanje i samodisciplinu. Njegove dobrobiti po djetetu su mnogobrojne, pa smo se, naravno, kroz projekt “Obiteljski sklad kroz produljeni rad u DV Ogledalce Ernestinovo” odlučili uvesti i dramsko-scenski program u rad našeg vrtića.

 

Program je verificiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja tokom 2022. godine i namijenjen je djeci uzrasta od 4. godine do polaska u školu. Nudi djeci mogućnost upoznavanja s raznovrsnim oblicima dramsko-scenskog izraza kroz kreativno izražavanje i stvaranje,  provodi se kroz integraciju različitih, promišljeno odabranih sadržaja i aktivnosti kroz izradu svih vrsta lutaka, upoznavanje s kazalištem, upoznavanje s lutkama, rješavanje sukoba kroz dramsku igru, učenja i kreativnosti, posjet kazalištu, posjet glumaca u grupu…

Dramske i lutkarske igre u predškolskom odgoju  mogu iskustveno obogatiti dječji pogled na svijet, a kako bismo navedene naume ispunili angažirali smo profesoricu Hrvatskog jezika za provedbu programa u vrtiću i nabavili dramsko-scensku opremu, lutkice životinje, lutkice obitelj, lutkice ogledalce, blizance, lutkice za prste,  s emocijama, a tu je i lutkarski paravan.

 

     

 

Sva didaktika za provođenje programa, kao i scenske lutke nabavljene su sredstvima osiguranim iz projekta “Obiteljski sklad kroz produljeni rad u DV Ogledalce Ernestinovo”, iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu. Projekt je ukupne vrijednosti 140.034,04 eura (1.055.086,14 kuna).

 

 

Skip to content