Predstava Dva ježa u sklopu projekta Edukacijom do ekološke svjesnosti mladih

Dječji vrtić Ogledalce Ernestinovo sudjeluje u projektu koji provodi Općina Ernestinovo pod nazivom Edukacijom do ekološke svjesnosti mladih. U sklopu tog projekta pogledali smo predstavu „Dva ježa“ u izvedbi Kazališne družine “Putujuće kazalište” iz Osijeka.

Radi se o pripovijesti o borbi dobra i zla koja dočarava prizore iz života dva brata ježa. Stariji brat s vremenom izgura mlađeg brata iz roditeljskog doma s objašnjenjem da nema dovoljno mjesta za obojicu pod istim krovom. Mali jež kreće na put, a sa sobom uzima komadić ugljena kao uspomenu na roditeljsko ognjište. Putujući stječe nove prijatelje kojima pomaže u raznim neprilikama, domišljato i spretno upotrijebivši komadić ugljena. U zečjem selu pronalazi dom, a ubrzo se cijelom šumom pročuje o njegovim dobrim djelima. Te vijesti dopru i do starijeg brata Zloćka, koji se želi domoći komadića ugljena, vjerujući da je čaroban.

Predstava je interaktivna, a glumci ostvaruju kompletnu komunikaciju s djecom iz publike, koja im pomažu savjetima. Također, promiče kulturne i moralne vrijednosti kao što su briga i ljubav prema bližnjima, dobrota, plemenitost, oprost i požrtvovnost.

 

 

 

Skip to content