Naš vrtić slavi svoj treći rođendan

Postoje oni dani u godini koji se iščekuju više od drugih, dani u kojima se više uživa, dani o kojima se priča još dugo nakon što završe. Za svako dijete rođendan je najvažniji dan u godini jer se ono tada osjeća posebno. Približio nam se rođendan našeg dragog vrtića. U protekle tri godine puno smo narasli. U svojoj prvoj godini imali smo dvije skupine koje su vodile četiri odgojiteljice, a danas brojimo pet skupina i jedanaest odgojiteljica. Brojimo nešto manje od stotinu upisane djece. Iskreno se trudimo kako bismo svakodnevno ostvarivali naš cilj – osmjeh djeteta na licu. Mjesec po mjesec, dan po dan, stigao je i naš rođendan. Kako bismo ga učinili posebnim, odlučili smo proslavu proširiti s jednog dana na cijeli tjedan. U ovom veselom tjednu aktivnosti su specifično odabrane prema onome što najviše zanima i veseli naše malene prijatelje.

 

Veselje počinje u ponedjeljak posjetom konjogojskoj udruzi KKSIB u Ernestinovu uz stručan nadzor članova udruge kao i njenog predsjednika. Uz hranjenje i promatranje okoline u kojoj se konji nalaze, djeca su učila o njima kao plemenitim životinjama. Pojedinci su imali više sreće od drugih pa su uspjeli doći konju dovoljno blizu kako bi ga pomazili po grivi. Boravak u predivnoj okolini potaknuo nas je i na igre na otvorenom, tako da su djeca zaigrala igre lovice i nogometa.

 

S mnogobrojnim prugicama i točkicama susreli smo se u utorak kada smo posjetili ZOO vrt u Osijeku. S pravom možemo reći da su djeca najveći ljubitelji životinja – vole način na koji se glasaju, na koji se kreću, vole njihovu posebnost. Pažnju su im najviše privukli majmuni koji su tada bili dobro raspoloženi te ulazili u interakciju s njima.

Likovna radionica u Parku skulptura koja je bila planirana za srijedu, kao i sportske aktivnosti u vrtićkom dvorištu, odgođene su zbog trenutne kvalitete zraka u našoj okolici.

 

Stoga smo u srijedu jednu od naših soba pretvorili u kino sobu. Podove smo obložili strunjačama i jastucima te uživali u crtanim filmovima “Ivica i Marica” i “Kralj bradonja”.

Vrhunac zabave odvijao se u petak kada smo se, kao pravi slavljenici, častili tortom i slasticama.

 

Uživali smo u proteklom tjednu. Sretan ti rođendan naš dragi vrtiću! Kada bi barem svaki dan bio tvoj rođendan…

Anita Tot, univ. mag. praesc. educ.

 

Kako smo se proveli pogledajte u video prilogu:

Sretan rođendan dragi vrtiću!

 

Skip to content