Naš dvorac iz bajke

U Dječjem vrtiću Ogledalce Ernestinovo, u sklopu oglednog predavanja,  pogledali smo lutkarsku predstavu o zatočenoj princezi. Nakon predstave djeca su se provlačila ispod usnulog zmaja kako bi stigla u “dvorac” a  u sobi ih je dočekalo ugodno iznenađenje.

U sobi dnevnog boravka izradili smo dvorac, u kojemu su djeca mogla: kuhati po dvorskom receptu, igrati se uloge kralja, kraljice i  viteza.

Dvorac je posebno ukrašavao veliki izrađeni luster te zmaj koji je letio iznad . Djeci su ponuđeni različiti poticaji i razne aktivnosti po centrima SDB.

Izrađivali smo zidove od glinamola i kamena prema primjerima s fotografija.

Djeca su slagala magnetne puzle sa slikama dvorca, pravila su nakit,  nizala perlice na špagu kako bi izradila narukvice i ogrlice, igrala su društvenu igru, čitala razne priče te još mnoge druge aktivnosti .

Kako bi upotpunili doživljaj dvorskog života na kraju smo se uputili na dvorski bal gdje su nam bili ponuđeni razni kostimi, nakit i dvorska glazba te je ples mogao započeti.

Cilj oglednog predavanja bio je proširiti znanje o životu staroga vijeka i načinu življenja u dvorcu te shodno time  probuditi dječju maštu.

 

Andreja Glavica, odgojiteljica

 

 

 

 

 

Skip to content