Maskenbal u mlađoj mješovitoj skupini

 

U mjesecu veljači cijela skupina zrači posebnom vedrinom i velikim veseljem.

Kako bismo temu maskenbala približili djeci, započeli smo s uređenjem prostora.  Hodnik i sobu dnevnog boravka ukrasili smo dječjim likovnim radovima. Tu su se našli veseli klaunovi, šarene maske, naočale, kravate. Izradili smo velikog klauna koji krasi vrata naše sobe. Prostor smo pretvorili u šareno i veselo mjesto.

Formiran je novi centar – centar maskiranja. Ispunili smo ga kostimima i rekvizitima koje su djeca donijela i koje ostavljaju do kraja mjeseca, kako bi se svakodnevno maskirala tijekom vremena određenog za slobodnu igru. Tada, dječja mašta radi svašta. Uz glazbu, ples i pjesmu zabavljamo se u kostimima indijanaca, gusara, pčelica, princeza i ostalih junaka iz mašte i crtića. Igranje različitih uloga pozitivno utječe na kreativnost kod djece te stvara pozitivnu i veselu atmosferu.

Kroz cijeli mjesec potiče se samostalnost pri odijevanju, potičemo stariju djecu iz skupine na pomoć mlađoj.

Djeci su ponuđene razne stolno-manipulativne aktivnosti s motivima koji se vežu uz fašnik, engleska igraonica također je tematski usklađena. Kroz razgovor o različitim temama poput „Želim biti?“ , „Kakve sve maske postoje?“, „Postajem li dosta netko drugi maskiranjem?“ te opisivanjem zamišljenih likova i osoba, budimo dječju maštu i proširujemo znanje. Jer maskenbal je sreća, zanimanje i zadovoljstvo na licima naših mališana.

Anita Filipović, odgojiteljica

 

 

 

 

 

 

Skip to content