Maškare su maškare

Pokladni dani predstavljaju omiljeno  doba godine  kada možemo postati netko drugi, netko bolji, lošiji, smješniji, čudniji ili jednostavno drugačiji. Tada možemo postati bilo što. Osim zabave, maskiranje djetetu omogućava zamišljanje, maštanje te igranje uloga koje mu u svakodnevnici nisu dostupne.

Poklade, maškare, fašnik, karneval samo su neki od naziva kojima obilježavamo vrijeme prerušavanja i kostimiranja. Danas se fašnik smatra velikom zabavom za cijelu obitelj, a ponajviše za djecu. Maske, kostimi, ulične povorke, pjesma, ples, krafne, smijeh i veselje prve su asocijacije kada netko spomene karneval.

U Dječjim vrtićima Ogledalce Ernestinovo, u Laslovu i Ernestinovu , bilo je posebno  veselo. Puno smo plesali, pjevali i zabavljali se kroz igru.

Pekle su se i ukrašavale krafne, izrađivali kostimi za pokladnu povorku, predstavljale su se maske, a za kraj nas je Općina Ernestinovo iznenadila posjetom maskota Studia Dalal koje su zaokružile ovogodišnje pokladno vrijeme i učinile ga nezaboravnim dijelom naših uspomena.

 

 

 

 

Skip to content