KNJIGE KAO POTICAJ ČITANJU

Poticanja čitanja djeci od najranije dobi jedna je od bitnih životnih vještina koja utječe na zdravlje i razvoj djeteta, stoga je namjera da poticanje čitanja djeci od najranije dobi postane sastavni dio svakodnevice u našem vrtiću. Danas 28. siječnja, na Svjetski dan čitanja na glas želimo podsjetiti na ovu važnu vještinu.

Kako bismo potaknuli čitanje, kroz projekt smo nabavili raznolike slikovnice te poučne i edukativne knjige i enciklopedije o prirodi, životinjama, o životu na Zemlji i na selu, o Svemiru i planetima, o dinosaurima i kukcima, a našla se i poneka knjigica o matematici, razvojnim igrama i zanimljivim pitanjima i odgovorima, koja uvijek i dobijemo od djece.

Projektne aktivnosti i nabavku knjiga u sklopu  projekta „Obiteljski sklad kroz produljeni rad DV „Ogledalce“ Ernestinovo“ sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u 100% iznosu. Projekt je ukupne vrijednosti 140.034,04 eura (1.055.086,14 kuna).

Skip to content