Humanitarna akcija Crvenog križa “Zajedno za društvo jednakih mogućnosti”

Djeci je jako bitno naglašavati  važnost pomaganja drugima koji su u nevolji te da im njihova pomoć može promijeniti i olakšati život i uvjete u kojima žive. Kod djece trebamo razvijati osjećaj empatije prema onim ljudima koji su, bilo radi bolesti ili bilo kojih drugih životnih okolnosti, zapali u teške životne situacije. Također je potrebno naglašavati, da ne misle isključivo na sebe i svoje potrebe, jer se i njihove životne situacije u trenu mogu promijeniti  pa i oni mogu ovisiti o pomoći drugih. Na taj način djeca počinju uviđati potrebu pomaganja drugima te shvaćaju da njihovi “sitni” darovi nekima koji su u teškim životnim situacijama znače puno.

Na poziv Crvenog  križa Osijek Dječji vrtić Ogledalce uključio se u humanitarnu akciju  „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“ koju je odobrilo Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Humanitarni projekt provodio se  na području Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije, a glavni cilj mu je ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći u hrani i materijalnim potrepštinama najpotrebitijim grupama, siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva.

Prikupljene donacije predali smo Crvenom križu a tom nam je prilikom uručena Zahvalnica za sudjelovanje na koju smo posebno ponosni.

Skip to content