HAK-ova edukativna radionica

HAK provodi nekoliko tradicionalnih kampanja koje imaju za cilj podizanje svijesti za sigurno i odgovorno sudjelovanje u prometu.

Kako navode, u okviru edukativne radionice “Vidjeti i biti viđen” djeca uče i stječu vještine važne za poboljšanje ponašanja u cestovnom prometu kroz rad, igru i osobno iskustvo; izmjenjujući se u ulogama pješaka i putnika, vježbaju uz didaktička pomagala – zebru, napuhane parkirane automobile, električni automobil, semafor za pješake i Hakija, maskotu Hrvatskog autokluba.

Na radionici su sudjelovala djeca starijih skupina Dječjeg vrtića Ogledalce Ernestinovo.

Djeca su na radionici imala priliku ponoviti pravila ponašanja u prometu, ali i naučiti s kojim se opasnostima mogu susresti u prometu, na parkiralištu i na kolniku.

Tijekom radionice djeca su svladavala elemente sigurnijeg prelaska ceste preko zebre sa semaforom za pješake i bez njega, zatim prelazak preko neobilježenoga pješačkog prijelaza, prelazak ceste između dva parkirana automobila te pravilno ponašanje kao suputnika u autu, odnosno uporabu sigurnosnog pojasa. Poslije završenih radionica, djeca su dobila prigodne poklone: edukativne bojanke  i društvenu igricu za zajedničko učenje.

Kroz ovu edukativnu i interaktivnu radionicu djeca su stekla vještine važne za poboljšanje ponašanja u cestovnom prometu.

 

Skip to content