Edukacijom do ekološke svjesnosti mladih: Radionica izrade lutaka

Kroz projekt  Općine Ernestinovo Edukacijom do ekološke svjesnosti mladih, održana je radionica izrade lutaka.

Gospođa Mila Lončar posjetila nas je sa svojim velikim i šarenim kovčegom. Djeca su s veseljem iščekivala vidjeti što se nalazi u njemu i kakvu će radionicu imati.

Prije nego što smo započeli s radionicom, gospođa Mila nam je pročitala slikovnicu koju je ona ilustrirala, a Silvija Šesto napisala – „Majstorica Nola popravlja tatu“.

Nakon što je kovčeg otvoren, svako dijete dobilo je lutkicu koja je napravljena od žice i recikliranog materijala. Sada su mogli izraziti svoju kreativnost, pa lutkama nacrtati oči, usta i nos. No, lutkicama je nedostajala i kosa i odjeća. U vrećicama sa raznim bojama vune, za svakoga se pronašla željena nijansa koju su zalijepili na glave pa su lutkice dobile kosu. Dječaci su naravno odabrali kratke crne kose, a djevojčice duge crvene, plave ili zlaćane. Veselim, šarenim materijalom obukli su svoje lutkice u haljine ili u hlače i majice.

Dodatno veselje ispunilo je našu skupinu kada su shvatili da svatko svoju lutkicu nosi kući!

Zahvaljujemo gospođi Mili Lončar koja je strpljivo izradila lutke za našu djecu, te im pomogla da puste mašti na volju i urede svoje lutke prema svojim željama.

Tiffany Paliž, odgojiteljica

 

Skip to content