Čarobni prosinac Dječjeg vrtića Ogledalce u Laslovu

Prosinac je mjesec darivanja, mira i dobrih djela. Mjesec je kojemu se raduju maleni, ali i oni veliki. Vrijeme blagdana dočekali smo u okićenom vrtiću. Složne ruke odgojitelja i vrtićaraca od vrtića su napravile bajkovito mjesto. Zajedno smo kitili jelku, postavljali lampice i ukrase. Različitim božićnim aktivnostima uspio se unijeti duh Božića i obogatiti svakodnevni život naše skupine.

Ove godine u područnom vrtiću u Laslovu odlučili smo prosinac učiniti nezaboravnim. U suradnji s roditeljima, napunili smo slasticama 17 adventskih paketića – koliko je bilo radnih dana do Božića. Uveli smo jutarnju rutinu gdje svaki dan drugo dijete otvara po jedan paketić i dijeli sadržaj s ostalom djecom iz skupine. Nakon paketića slijedilo bi čitanje Božićne priče.

Naši vrtićarci bili su jako dobri tako da su se ove godine družili s Djedom Božićnjakom u Vrtnoj bajci, a kasnije ih je Djedica posjetio i u vrtiću. Kako Djedica nikada ne dolazi praznih ruku i za naše mališane pripremio je darove. Danima nakon prepričavao se njegov dolazak, opisivao se njegov izgled, a pojedinci su poželjeli biti upravo Djed Božićnjak kada narastu.

Božić smo nestrpljivo čekali uz prigodne pjesmice i aktivnosti iz raznih područja. Djecu najviše vesele likovne aktivnosti tako da smo kroz cijeli mjesec bili iznimno vrijedni i kreativni, a pri tome smo koristili različite likovne tehnike. Neizbježno je bilo i pravljenje božićnih medenjaka. U cijelom procesu sudjelovala su djeca – od priprema smjese, razvlačenja tijesta pa sve do modeliranja kalupima. Organizirali smo kino u vrtiću uz crtani film “Snježno kraljevstvo.“ I na posljetku, različitim spoznajnim aktivnostima učili smo djecu da smisao Božića ne čine pokloni i slatkiši već zajedništvo i ljubav koju poklanjamo jedni drugima.

 

Anita Filipović, odgojiteljica

Skip to content