Upznajmo zanimanja – geodet

U veljači smo obilježili maškare tijekom kojih su djeca svaki dan mogla biti netko drugi. Bilo je i onih upornih koji su se svakodnevno oblačili u isti kostim jer im se sviđa i jer baš to žele biti kada odrastu. To nas je navelo da razgovaramo o tome kakva sve zanimanja postoje i s čime se sve odrasli mogu baviti. Razgovarali smo i o tome gdje to roditelji idu svako jutro kada djecu ostave u vrtiću i što je to posao. Djecu je zanimalo što se to na poslu radi. Kako bi im se približilo određeno zanimanje ponuđene su razne spoznajne, stolno-manipulativne i likovne aktivnosti, a centar početnog čitanja i pisanja obogatili smo slikovnicama na temu.

Vrtićka skupina područnog vrtića “Ogledalce” u Laslovu , ugostila je mamu, tatu i djeda dviju djevojčica koji su predstavili svoje zanimanje. Djeca su stjecala spoznaje o tome kako izgleda posao jednog geodeta. Roditelji su za djecu pripremili nacrte i objasnili što je sve potrebno da bi se izgradila kuća.

Naučili smo koje sve analize treba obaviti prije same izgradnje kuće. Pokazali su nam kako se radi analiza i mjerenje terena te kako se rade planovi izgradnje. Imali smo priliku upoznati se s nekim od uređaja koji se koriste za mjerenje terena. Djecu su posebno razveselili voki-toki i dron. Roditelji su djeci prezentirali i svoju dodatnu djelatnost – proizvodnju ekoloških proizvoda –  ulja i brašna. Prezentirano je ulje – kako ono nastaje i od čega se sve može napraviti. Za kraj smo se zasladili keksima koje smo sami napravili od eko proizvoda koje su nam donijeli.

Zahvaljujemo se roditeljima i djedu koji su svojim angažmanom pripremili djeci dan za pamćenje.

Anita Filipović, odgojiteljica

 

 

Skip to content